Close

Un an de Ice Division

“Sunteţi nebuni! Cine naiba deschide o firmă de livrat gheaţă iarna? Vara trebuie făcut acest lucru, atunci este nevoie, că este cald!”

Ei bine, dacă ascultam acest “sfat” nu mai deschideam nici vara. Asta pentru că în vara aceasta am avut parte de 2 luni pline de ploaie care au nimicit industria ospitalităţii. Pe toate segmentele.

Dar nu ne-am dat bătuţi! Ne-am “încăpăţânat” şi am dat drumul la apă şi am pus în priză prima maşină de gheaţă şi am aşteptat să vedem ce se întâmplă. Era 26 Decembrie 2017 şi după aproape 2 ani de testări, am avut primul cub de gheaţă!

Cub, pentru că asta am vrut de la început. Cuburi “matematice”, nu gloanţe, nu lamele, nu alte forme… Cuburi, aşa cum ar trebui să fie în orice locaţie…

Povestea “Ice Division” are o istorie de cel puţin 2 ani dinainte să băgăm prima maşină de gheaţă în priză. A început într-o sufragerie (cum pornesc toate firmele de livrat gheaţă) unde aveam o singură ladă frigorifică, o drujbă, un circular şi nişte cutii termoizolante.

Puneam apă în ele, le băgam la congelator, aşteptam să se întâmple magia, le scoteam de acolo şi direct cu drujba pe ele!

Nu aveam noi filtre de ultimă generaţie, circuite, ambalaje, marketing, etc..

Imaginaţi-vă stupoarea vecinilor când auzeau aproape zilnic sunete de drujbă venind dintr-un apartament. Unii credeau că facem mobil㸠că tăiem lemne, altfel nu înţelegea nimeni ce ai putea face în fiecare zi cu acele aparate care fac un zgomot infernal.

Noi eram în lumea noastră şi făceam ce ne plăcea! Vroiam să avem gheaţă de calitate pe care să o folosim la evenimentele noastre. (Bar D.O.M.E Events). De fiecare dată când mergeam la un eveniment ne loveam de aceeaşi situaţie: gheaţa nu era suficientă sau de proastă calitate. Ne-am dat seama foarte repede că nu putem livra serviciul pe care ni-l doream fără acest aspect, atât de important. Degeaba aveam băuturi premium dacă nu aveam elementul care se regăsea în aproape toate băuturile şi anume gheaţa!

Întâmplarea face ca la un eveniment, cineva să observe acest detaliu şi să ne întrebe de unde avem acea gheaţă.

“Păi, noi o facem…după care au urmat 5 minute în care i-am explicat fiecare detaliu..”

“Fain, nu puteţi să îmi faceţi şi mie să am şi eu?”

Atunci a fost momentul când ne-am dat seama că aveam ceva. Era momentul “evrika” la care nu ne-am gândit până atunci.

Am început să dăm şi prin vecini şi în scurt timp ne-am dat seama că nu mai facem faţă cererilor. Deoarece am făcut din asta o misiune, am decis că este timpul să ieşim la vedere şi să prezentăm lumii ceea ce avem de oferit. Aşa a luat naştere “Ice Division – More than frozen water”.

“More than frozen water” este pentru simplu fapt că nu este suficient să îngheţi apa ca să ai gheaţă de calitate.

Primul an nu a fost uşor! Au fost mulţi care ne-au apreciat, care ne-au aplaudat dar şi foarte mulţi care nu ne-au dat nici o şansă. Parcă şi acum mai auzim celebrele replici “statistic vorbind, un start-up din România, dă faliment în primul an, aşa că nu ne interesează o colaborare cu voi.”

Ei bine, a trecut un an şi nu am dat faliment. Un an în care două luni nu am putut opera datorită vremii. Dar ştiţi ce? Nu ne-am plâns! Am luat-o ca pe o provocare şi am încercat să transformăm acest “-“ într-un mare “+”. Aşa am început să lucrăm la solidificarea brand-ului şi să transmitem mai departe misiunea noastră de a schimba percepţia oamenilor asupra gheţii.

În unele cazuri am reuşit, însă mai avem mult de lucru. Sun Tzu, în “Arta Războiului” spune să te bucuri de fiecare victorie, ca şi cum ai câştiga războiul! Asta facem în fiecare zi, ne bucurăm că putem schimba (câte puţin) lumea barului.

Multă lume a rezonat cu noi, astfel putem spune că în acest an am avut ocazia să alimentăm cu gheaţă festivaluri din România şi localuri din Braşov, Timişoara, Bucureşti, Satu-Mare. Nu e rău pentru doi băieţi care acu’ nu de mult tăiau gheaţa la circular în sufragerie, nu?

Bineînţeles că am avut parte şi de un suport extraordinar din partea familiei, prietenilor dar şi altor entităţi precum Monin România & Wayout, care între timp au ajuns să fie prietenii noştri. Au fost oameni care au înţeles din prima misiunea noastră şi care ne-au susţinut din prima zi. Pentru asta, nu putem să le mulţumim îndeajuns! Poate doar să ne facem treaba şi mai bine în anul ce vine!

Acum la final de an nu rămâne decât să vă mulţumim şi vouă care aţi crezut în voi, care aţi înţeles că gheaţa reprezintă un element important în construcţia unei băuturi şi că poţi face performanţă în acest domeniu, care este trecut cu vederea deseori.

Considerăm că numai împreună putem transforma industria ospitalităţii într-un loc mai bun, cub cu cub.

Ne vedem la anul!

Toate cele bune,

Echipa Ice Division!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *