Close

INGREDIENTUL ESENȚIAL AL UNEI BĂUTURI…GHEAȚA!

INGREDIENTUL ESENȚIAL AL UNEI BĂUTURI…GHEAȚA!

Vă spuneam într-un articol anterior să adăugați multă gheață în băutură, însă nu am spus și de ce ar trebui sa faceți asta.

Musai să vă reamintesc să folosiți gheață de calitate și acasă, asta dacă vreți ca drinkurile voastre să fie bune!

Am întâlnit diverși oameni care refuzau să consume drinkurile cu gheață. Unora pentru că nu le place, iar altora  din motive de sănătate (”Mă doare gâtul!”).

Rolurile pe care le are gheața

Este de la sine înțeles că o băutură este mult mai bună rece, mai ales dacă este un cocktail cu alcool. Nu-i așa? Relația dintre gheață și conținutul paharului este una specială, gheața având două roluri principale: de a menține băutura rece și de a o dilua.

Forma gheții influențează drinkul?

Absolut, da!!!!! Forma pe care o are gheața influențează drastic rata de diluție.  Cu cât cubul de gheață este mai mare cu atât se topește mai greu.

Cum răcim paharele?

Este mai mult decât important ca paharele să fie răcite înainte de a pune băutura în ele. Iar pentru asta fie le punem  la congelator, pentru câteva minute, fie le umplem cu gheață.

Un cocktail servit într-un pahar care nu e rece se încălzește mult mai repede. Ca și o supă caldă pe care o pui într-o farfurie rece!

Este gheața un aliment?

DA, gheața pe care o folosim în băuturi, este un aliment. Însă trebuie să acordăm suficientă atenție modului în care a fost realizat procesul de înghețare și ce tip de apă s-a folosit (cel mai indicat este să folosim apă filtrată). De asemenea mediul de depozitare trebuie să fie unul curat, de aceea nu vă recomand să achiziționați gheață din benzinării, deoarece nu știți de cât timp este acolo și cum a fost obținută (gheața ”atrage” după sine mirosul locului în care este depozitată).

Pentru atunci când facem un cocktail acasă și nu dispunem de o gheață de bună calitate vă sfătuiesc să folosiți forme din silicon umplute cu apă pe care le puteți cumpăra cu ușurință de pe internet sau căutați un producător local de gheață de caliate.

Un bun exemplu de gheață de calitate, care nouă ne place foarte mult este cea de la Ice Division – https://www.facebook.com/icedivision/

Articol scris de Ioana Hotea şi preluat de pe Cluj & Tonic!

Mulţumim!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *